Moses Antwort auf Kain - Szondi, Leopold, 1893-1986 (Bern : Verlag Hans Huber, 1973)
In de psychoanalyse van Freud kreeg Oedipus een hoofdrol toebedeeld, de Hongaar Szondi vond deze figuur echter tekort schieten en ging op zoek naar een andere bijbelse figuur die duidelijker kon maken hoe hij de lotsbestemming van de mens zag en belandde bij Kain die in dit boek deze rol op zich neemt.