La folie, le temps, la folie : vapeurs 1979 - Pelicier, Yves, 1926-1996 ([Paris] : Union Générale d'Éditions, 1979)
Deze pocket is op te splitsen in twee delen. Het eerste luik is gewijd aan de psychopathologie en verzamelt de teksten van een colloquium dat in 1977 georganiseerd werd rond het thema. De ontwikkeling van de phatologie, de relatie patiënt-wereld, ... komen aan bod. Het tweede deel is een tekst die nog nooit eerder uitgegeven werd: het is een tekst van een advocaat uit 1789 waarin hij verslag doet van een zaak die hij ooit verdedigd heeft. Jacques Verdure werd beschuldigd van moord op zijn oudste kind en dochter maar werd vrijgesproken nadat Antoine Vieillard hem verdedigde. Vapeurs is de term die toen gebruikt werd voor wat we nu kennen als neurosen. Dit werk is dus interessant in het kader van de geschiedenis van de psychopathologie en als document voor de toenmalig heersende mentaliteit in het medische denken.