Tout est langage - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Paris : Vertiges du Nord/Carrere, 1987)
Na het bijwonen van een conferentie voelde Françoise Dolto de behoefte om hulpverleners nog eens heel duidelijk te maken hoe belangrijk taal is, hoe belangrijk het is om sommige dingen te zeggen en niet te verzwijgen, dingen uit te leggen, en dat ook allemaal doen in de juiste woorden: een kind heeft nood aan de waarheid, heeft recht op de waarheid, hulpverleners en volwassenen hebben de morele plicht het kind op de hoogte te brengen van de waarheid. Woorden zijn heel belangrijk, verbale boodschappen zijn heel belangrijk, taal kan je onmogelijk onderschatten. Taal is dé manier om dingen te verduidelijken en boodschappen over te brengen: zeg wat gezegd moet worden, vertrek niet van het idee dat de andere dat wel zal weten, en maak dat je boodschap duidelijk is, let op de woorden die je gebruikt en laat geen twijfel ontstaan.