Les étapes majeures de l'enfance - Dolto, Françoise, 1908-1988 (S.l. : Gallimard, 1994)
Françoise Dolto wordt eerst en vooral gezien als een kinderarts en in dit boek legt ze de verschillende stappen uit die een kind aflegt van geboorte naar jong volwassene: de onzekerheid van ouders wat betreft opvoeding, de eerste lessen, problemen van het jonge kind, conflicten met kinderen van hetzelfde gezin, slaapproblemen, spel, taal, geweld, agressiviteit, seksuele identiteit, invloed van planten en dieren, ...