Hermann Rorschach : gesammelte Aufsätze - Rorschach, Hermann, 1884-1922; Bash, Kenower W., 1913-1986 (Bern : Verlag Hans Huber, 1965)
Wie was Hermann Rorschach, de man die we allemaal kennen dank zij de vlekken- of vlindertest? Dank zij dit boek krijgen we een mooi beeld van Rorschach. Het eerste deel van dit werk bestaat uit een klassiek biografisch luik, maar wat vooral interessant is is het tweede, wetenschappelijke luik dat voornamelijk bestaat uit een lijst van zijn publicaties, en dan zien we dat Rorschach zoveel meer was dan "alleen maar" de vlinder- of vlekkentest. Zo zien we in de uitgebreide lijst publicaties opduiken rond seksualiteit, neuroses, schizofrenie, psychodiagnostiek, ...