Rorschach's test : I. Basic processes - Beck, Samuel Jacob, 1896-1980; Valentine, Willard L. (New York : Grune & Stratton, 1944)
De gekende vlekkentest (of vlindertest als je die term verkiest) nog eens heel gedetailleerd uitgelegd; Heel theoretisch, heel academisch, waarbij de vlek opgedeeld wordt in zones en de interpretatie van deze zones of kleuren of witruimte allemaal gezien worden als teken van bepaalde voorkeuren, karaktertrekken, "gebreken", ... Voor de academicus, de psychoanalist, de psycholoog, de psychiater, ..., niet voor de leek.