Sexualité féminine : la libido génitale et son destin féminin - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Paris : Gallimard, 1996)
Reeds meer dan 20 jaar heeft François Dolto op de teller staan als pediater en psychoanalyste en ze vindt dat ze dan ook goed geplaatst is om te mogen zeggen hoe het gesteld is met de seksualiteit van meisjes: hoe worden ze opgevoed, wat zijn de verwachtingen, waar botst het met de praktijk, hoe voelen puberende meisjes zich in hun vel, wat wordt er verwacht van een vrouw ... en wat wil ze zelf, ... ??? Meer dan genoeg stof om over te praten want alles begint reeds op de dag van je geboorte wanneer de dokter zegt "Proficiat, het is ... een meisje".