La foi au risque de la psychanalyse - Dolto, Françoise, 1908-1988; Sévérin, Gérard, 1930-2015 (S.l. : Éditions Universitaires Jean-Pierre Delarge, 1981)
Dit boek is eigenlijk een weergave van een interview, waarbij Gérard Sévérin, vertaler van het Nieuwe Testament uit het Grieks, Françoise Dolto vraagt welke plaats geloof precies inneemt in haar werk. Dolto is katholiek opgevoed en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat geloof een heel belangrijke plaats inneemt in haar werk: de bijbel is voor haar altijd een inspiratiebron geweest om kinderen te helpen.