Françoise Dolto : itinéraire d'une psychanalyste - de Sauverzac, Jean-François (S.l. : Aubier, 1993)
Essai waarin Jean-François de Sauverzac uitgebreid stil staat bij de loopbaan van de kinderarts en psychoanalyste Françoise Dolto. Zo lezen we bijvoorbeeld dat ook Dolto te maken kreeg met "verboden studies" en een "verplichte verloving". Verwondert eigenlijk niets: Françoise Dolto werd geboren in 1908, lees "Les années" eens van Annie Ernaux over meisjes wiens leven tot in de kleinste details werd uitgestippeld.