La cause des enfants - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Paris : Robert Laffont, 1985)
Boeken over kinderen, boeken voor kinderen, ... Kinderen worden zeker niet vergeten in de literaire wereld ... maar hoeveel auteurs stellen zich echt ten dienste van de kinderen, zo vraagt Dolto zich af. De auteur gaat dieper in op de kindertijd, de schooltijd, de relatie met de ouders en de volwassenen, ... en maakt op die manier duidelijk dat een kind best ingewikkeld in elkaar steekt en op vele manieren "mismeesterd" kan worden als je niet oplet: een kind, daar hou je rekening mee!