Les méthodes projectives - Anzieu, Didier, 1923-1999 (S.l. : Presses Universitaires de France, 1970)
Didier Anzieu besteedt in dit boek aandacht aan het belang van projectie binnen de psychologie: hoe moet de psycholo(o)g(e) al die verschillende signalen interpreteren, wat mag hij/zij afleiden uit de gebaren, indrukken, woorden, ... van de patiënt(e)? Freud en Jung passeren de revue, maar natuurlijk kan ook de test van Rorschach niet ontbreken wanneer je spreekt over projectie binnen de psychologie. En dan heeft de auteur het ook over validatie van de resultaten: wat zeggen de resultaten van de testen bijvoorbeeld over de trouw of de gevoeligheid van de patiënt(e)? Wie wil weten hoe je aan de hand van de test van Rorschach intellectuele achtestand, angst, hysterie, bezittingsdrang, depressiviteit, schizofrenie, epilepsie, ... kan herkennen, moet dit boekje maar eens raadplegen.