Enfance aliénée - Congrès international sur les psychoses, 1967. Paris; Lefort, Robert, 1923-2007; Lefort, Rosine, 1920-2007; Mannoni, Maud, 1923-1989; Ortigues, Edmond, 1917-2005 (Paris : Union Générale d'Éditions, 1972)
Bundeling van de teksten die gelezen werden op het internationaal congres over psychose dat in oktober 1967 plaats had in Parijs. De bestaande theorieën binnen de psychiatrie en de psychoanalyse werden in vraag gesteld en dit congres kan dan ook gezien worden als de wieg van de antipsychiatrie. De deelnemers herbekeken op radicale wijze de aanpak van het psychotische kind. Naast de reeds genoemde auteurs namen ook deel aan dit congres: J. Faure, Ginette Michaud, F. Tosquelles, J. Aubry, G. Raimbault, A.L. Stern, D.W. Winnicott, R. Tostain, Françoise Dolto, J. Oury en Jacques Lacan.