Manuel pratique du test de Rorschach - Loosli-Usteri, Marguerite, 1893-1958 (Paris : Hermann, 1969)
Marguerite Loosli-Usteri geeft in dit boek uitleg bij het gebruik van de gekende test van Rorschach waarbij gevraagd wordt wat je ziet in de inkt- of verfplekken die men je voorlegt. Een heel academisch werk is dit, vol schema's en statistieken die je duidelijk maken hoe je die antwoorden moet interpreteren en welk deel van de vlekken correspondeert met welke gevoelens, ... Er zijn zelfs enkele case-studies opgenomen ter illustratie van de theorie, waarbij de auteur voorbeelden geeft van "een normale man", "een normale vrouw", "een schizofreen iemand", "seksuele interpretaties" ... en misdadige interpretaties. Pure theorie, puur leesvoer voor psychologen en psychiaters.