Beroep huisvrouw : geschiedenis van het Amersfoortse huishoudonderwijs - Meijer, Ruud (Marinus Lambertus Jozef), 1940- (Hilversum : Uitgeverij Verloren, 2012)
Het huishoudonderwijs heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorming van generaties meisjes tot huisvrouw. Na een uitvoerige en goede historische inleiding beschrijft de auteur het ontstaan (1905) en de ontwikkelin