Sexualité féminine : libido, érotisme, frigidité - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Paris : Scarabée & Co/A. M. Métailié, 1982)
Dolto tracht in dit werk vrouwen duidelijk te maken dat je lichaam niet alleen een bron van schaamte en ergernis moet zijn maar best zijn plaats verdient naast het mannelijk lichaam en op geen enkel punt "minderwaardig" of zo zou zijn: je mag best fier zijn op je lichaam en weten dat je dingen kan die een man niet kan. Een heel uitgebreid boek over de vrouwelijke seksualiteit.