La pratique du Rorschach - Rausch de Traubenberg, Nina, 1920-2013 (Paris : Presses Universitaires de France, 1970)
Hermann Rorschach lanceerde in 1921 deze test, ook wel eens de inktvlekkenmethode genoemd: we hebben ze allemaal wel eens moeten afleggen tijdens één of ander onderzoek, die inkt- of verfplekken waarbij we moeten zeggen wat we erin herkennen. Een klassieker en nog steeds veel gebruikt. In dit boek een uitleg bij het gebruik van deze test: een heel theoretisch en academisch werk voor de geschoolde psycholoog.