Enfances : l'édition originale de cet ouvrage a paru sous forme d'album illustré d'un cahier hors-texte de photographies d'Alécio de Andrade - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Paris : Seuil, 1986)
De bekende Franse kinderarts en psychoanalytica Françoise Dolto vertelt in deze autobiografie het verhaal van haar kindertijd en haar puberteit. Mooi geïllustreerd met foto's.