Het geval Dominique : de ziektegeschiedenis van een veertienjarige jongen - Dolto, Françoise, 1908-1988 (Amsterdam : Bakker, 1991)
De Franse kinderarts en psychoanalytica Françoise Dolto had zo haar eigen simpele maar heel effectieve manier van werken: een stuk papier om op te tekenen, een brok klei om te boetseren ... en een babbel met het kind. "Ik luister naar kinderen zoals ik naar volwassenen luister", zo zei ze zelf. In dit boek maken we kennis met haar manier van werken: Dominique was een jongen van 14 jaar oud die dreigde weg te zinken in een psychose. Twaalf zittingen duurde de behandeling slechts en een wereld ging open voor de jongen, Dolto ... en de lezer die kennis maakt met de wereld van een psychotisch kind ... en Dolto's werkwijze.