Van later zorg? : Over de kwaliteit van laagdrempelige zorg voor langdurig verslaafden - van 't Land, Hedda (Hendrikje); Vruggink, J. C. (Johannes Cornelis), 1968-; Wolf, Judith (Utrecht : Trimbos-Instituut, 2003)
Langdurig verslaafden hebben een heleboel noden: er zijn de basisbehoeften zoals dag- en nachtopvang, er is de materiële hulp zoals huisvesting en financiën, er is het middelengebruik waarbij aandacht voor vervangers zoals methadon of het definitieve afkicken en er is de nood aan medische en psychische zorg. In dit rapport lezen we niet alleen welke noden er zijn maar ook welke zorgverlening er wordt aangeboden en we krijgen ook adviezen en kritieken te lezen, niet alleen van de gebruikers maar ook van de zorgverleners die bij momenten het gevoel hebben dat ze niet alles kunnen geven wat nodig is. Een kritisch verslag dus over de Nederlandse zorgverlening.