Kwetsbare mensen over samenhang in de zorg : deelstudie in het kader van de rapportage van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de Staat van de Gezondheidszorg 2003: ketenzorg voor chronisch zieke mensen - Bransen, Els; Hulsbosch, L.; Nicholas, S.; Wolf, J. (Utrecht : Trimbos-Instituut, 2003)
In deze deelstudie ging het Trimbos-Instituut op zoek naar de ervaringen van zogenoemde zorgwekkende zorgmijders met ketenzorg: het gaat vooral over sociaal kwetsbare mensen die ernstige en langdurige psychische en/of verslavingsproblemen hebben maar niet de zorg krijgen die ze nodig hebben om zich in de samenleving te handhaven. Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet over mensen die door eigen schuld de zorg mislopen waar ze recht op hebben, uit deze studie blijkt dat ook de bestaande zorgverlening zwaar mank loopt, mensen de hulp niet geeft die ze nodig hebben en waar ze recht op hebben ... of doorstuurt naar andere organisaties omdat ze de gevraagde hulp niet zien als een onderdeel van de hulp die ze moeten geven. Een heel kritisch rapport over de bestaande Nederlandse gezondheidszorg dus.