Neurose is een pijnlijke manier van leven - Greenberg, Samuel I., 1912- (Antwerpen : De Nederlandsche Boekhandel, 1972)
Neurose is een pijnlijke manier van leven, en de neuroticus heeft het dan ook bijzonder moeilijk: Hij is bang voor de risico's, onzekerheden en gevaren van de wereld, is zeer kwetsbaar, voelt zich vaak teleurgesteld en hulpeloos, is bang voor pijn en ziekte, vergaat van de angst, ... Alles doet hij om zich niet radeloos te voelen: moeilijkheden gaat hij uit de weg, hij ontkent dat er iets mis is met hem, hij negeert problemen door ze staalhard te ontkennen, verdraait zaken, ... Hoe hij dat doet en wat dat met hem doet lezen we in dit boek en Greenberg legt ook uit wat er aan te doen is.