Mens erger je niet : de psychologie van de intermenselijke verhoudingen - Berne, Eric, 1910-1970 ('s Gravenhage : Stichting Uitgeverij NVSH, 1971)
De mens heeft de neiging een spel te spelen om te ontkomen aan de werkelijkheid, om bijbedoelingen te verbergen, om bezigheden te rationaliseren, ... Dr. Eric Berne analyseert deze "spelen" op fascinerende wijze: de alcoholist, de schuldenaar, de onderdrukte vrouw, de pervert, de verkrachter, de dief, de psychiatrische patiënt, ...