Psychofarmaca : de toepassing van medicijnen in de psychiatrie - Nolen, Willem Anton, 1948- (Amsterdam : Lundbeck, 1994)
Dit boekje is bestemd voor patiënten die omwille van een psychiatrische stoornis medicijnen gebruiken. Het wil hen en hun familieleden en verwanten informeren over de reden waarom er in de psychiatrie gebruik gemaakt wordt van medicijnen. En welke effecten kunnen ze, zowel gewild als ongewild, hebben? Het is onmogelijk om in dit kleine boekje alle medicijnen te bespreken, dus wordt alles opgedeeld in grote luiken, maar het geheel is alles bij elkaar genomen toch vrij gedetailleerd: wat zijn de oorzaken van psychiatrische stoornissen, welke behandelingen zijn er allemaal, welke psychiatrische stoornissen kennen we, hoe werken die medicijnen precies, wat zijn de gevaren wat betreft verkeer of zwangerschap, ...?