Eating behaviour, personality traits and body mass - Van Strien, Tatjana, 1954- (Lisse : Swets en Zeitlinger, 1986)
Een proefschrift waarin diepgaand onderzoek werd gedaan naar overgewicht en de achterliggende oorzaken: ook magerzuchtkomt natuurlijk ter sprake en een heel hoofdstuk is gewijd aan de seksuele schoonheidsidealen waar de Nederlandse vrouw aaan moet voldoen. Meer dan genoeg stof om over te praten en het gaat allemaal zoveel verder dan "alleen maar" overgewicht, er zitten zoveel meer andere psychologische pistes achter dat gewicht van ons.