Erkenning gevraagd : organisaties van patiënten, cliënten en hun familie in de geestelijke volksgezondheid - Dercksen, Adrianne, 1954-; van 't Hof, Sonja, 1960- (Utrecht : Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid, 1996)
Vroeger werden de patiënten in psychiatrische ziekenhuizen "niet geacht met elkander te spreken over de verschijnselen hunner ziekte". De tijden zijn gelukkig veranderd: patiëntenverenigingen organiseren gespreksavonden, geven telefonisch of via folders uitleg bij "jouw" ziekte, klagen bij de betrokken overheden aan dat ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen, ... Dit boek geeft een stand van zaken in Nederland op het moment van verschijnen. Een uitgave uit 1996 en dus gedateerd, maar het geeft een mooi beeld van de toenmalige toestand en reikt ook een kapstok aan voor mensen die een soortgelijk up-to-date document willen schrijven.