Agressie in de psychiatrie : agressie tussen patiënten en verpleegkundigen op gesloten afdelingen - Broers, Ella; De Lange, Jacomine, 1951- (Utrecht : Nederlands centrum Geestelijke volksgezondheid, 1996)
Agressie wordt jammer genoeg soms gezien als iets dat deel uitmaakt van het beroep van verpleegkundige in de psychiatrie. In de CAO staat nergens vermeld dat verpleegkundigen jaarlijks drie geweldincidenten moeten ondergaan: als je daar niet tegen kan ga je maar voor een ander beroep, zo luidt de uitleg. Dit boek gaat in op het feit dat het helemaal niet normaal is en gaat diep in op de problematiek: oorzaak van agressie, aard en omvang van de incidenten, de rol van de werkrelatie, het beslissingsproces rond agressie, houding- en beïnvloedingsstrategieën, interventies, de fase na het incident, verwerking van agressie-incidenten, ... Een heel uitgebreid werk over dit fenomeen dat zeker de moeite waard is, ook al is het dan een ouder werk.