Art, psychotherapy, and psychosis - Killick, Katherine; Schaverien, Joy, 1943- (London ; New York : Routledge, 1997)
Therapeuten maken al langer gebruik van kunst als middel om psychoses te behandelen. Het Museum Dr. Guislain heeft een uitgebreide collectie outsiderkunst in zijn bezit en de verschillende auteurs die hun steentje bijgedragen hebben aan dit boek hebben net als Prinzhorn hun bijdrage geïllustreerd met kunstwerken van hun patiënten. Dit boek is een heel diepgaand werk over de band tussen psychose en de manier waarop de betrokken mensen gestalte geven aan hun psychose in sculpturen, tekeningen, schilderijen, installaties, collages, foto's en andere kunstvormen.
Includes bibliographical references and index.
Keywords: Art and mental illness; Art therapy; Psychoses -- Treatment