Procesgerichte gesprekstherapie : inleiding tot een gedifferentieerde toepassing van de cliëntgerichte beginselen bij de behandeling van psychische stoornissen - Swildens, Hans, 1924-; de Haas, Olaf, 1945-2016 (Utrecht : De Tijdstroom, 1995)
Auteur Hans Swildens gaat in dit werk op zoek naar een nieuw model van gesprekstherapie om zo een grotere groep patiënten te kunnen helpen en werkt vervolgens deze modellen uit in kant-en-klare praktijkmodellen: de gesprekstherapeutische behandeling van depressies, procesgerichte gesprekstherapie van neurosen, procesgerichte gesprekstherapie bij drangziekten, de gesprekstherapeutische behandeling van patiënten met 'borderline'-symptomatiek, psychotische stoornissen en narcistische neurosen en als afsluiter procesgerichte gesprekstherapie ten behoeve van cliënten met psychopatische gedragsstoornissen. Een succesrijk boek: geschreven in 1988 en zeven jaar later aan zijn vierde druk toe!