Psychische stoornissen in de volwassen bevolking : een verkenning van omvang, gevolgen en kosten - Sytema, Sjoerd, 1953-; Hersenstichting Nederland; Koopmans, Petra, 1964- (Den Haag : Sdu Uitgevers, 1998)
De afdeling Sociale Psychiatrie van de Rijksuniversiteit Groningen onderzocht de omvang, het zorggebruik en de economische en maatschappelijke gevolgen van psychische stoornissen in de volwassen Nederlandse bevolking. Het resultaat van dit onderzoek vindt u in deze heel interessante en uitgebreide uitgave: psychische stoornissen in de bevolking en de huisartsenpraktijk, het gebruik van de GGZ-voorzieningen, stemmingsstoornissen, angststoornissen, schizofrenie, verslavingen, personnlijkheidsstoornissen, comorbiditeit, de kosten van psychische stoornissen in Nederland, een nabeschouwing.