Geestesziekten en erfelijkheid : schizofrenie, manisch-depressieve psychose, preseniele dementie, alcoholisme - Tsuang, Ming T., 1931-; VanderMey, Randall, 1952- (Nijkerk : Intro, 1981)
In dit boek wordt de ingewikkelde samenhang tussen geestesziekten en erfelijkheid overzichtelijk en bevattelijk uiteengezet. Niet de wetenschap maar de mens staat centraal. De grondprincipes van de menselijke erfelijkheid worden besproken, alsook de methoden die aan psychiatrisch onderzoek ten grondslag liggen. Vervolgens komen vier belangrijke psychiatrische stoornissen aan bod: schizofrenie, manisch-depressieve psychose, preseniele dementie en alcoholisme. Het meest recente en ter zake doende wetenschappelijke onderzoek komt vanzelfsprekend ook aan bod.