Louis Cloquet 1849-1920 : Architect tussen monument en stad - Goditiabois, Patrick; Van de Capelle, Lieselotte (Gent : GVSALM, 2022)
Eerste monografie over architect Louis Cloquet (1849-1920). Het postgebouw op de Korenmarkt, de universiteitsgebouwen aan de Bijloke en het Sint-Pietersstation zijn enkele van de iconische gebouwen ontworpen door Cloquet. Zijn Gentse oeuvre vertegenwoordigt zonder twijfel de interessantste periode uit zijn carrière en de daar gerealiseerde gebouwen worden aanzien als parels van de belle époque.
Met afbeeldingen uit: Album Sint Pietersstation (Collectie Industriemuseum, F01971-044 en F01971-021)
Keywords: Cloquet, Louis, -- 1849-1920.; Architecture -- 19th Century -- Belgium; Architecture -- 20th Century -- Belgium