Prikkel de koop knop : kansen voor het fysieke winkelspel in 2020 - Frijters, Carin; Van Beekhoff, Caroline; Taheij, Conny; CF retail (Wagenberg : CF Retail, 2012)
Internet of niet: de winkel in het straatbeeld zal altijd blijven bestaan. Maar de spelregels veranderen wel in een rap tempo. De consument heeft hoge eisen en weinig tijd. Winkelen moet vooral relevant zijn en weer een feestje worden. Aan de retailer de taak om dat te bieden en de slingers op te hangen. Consumenten blijken zeer goed te prikkelen en zelfs een zogeheten koopknop te bezitten. Verleiden, verkopen en verbinden, daar gaat 'Prikkel de Koopknop' over. Zodat je omzet kunt blijven omarmen. Ook in deze concurrerende markt.Alles komt aan bod: van klant en concept, tot retailstyling en retailmerchandise, en auteur Carin Frijters legt duidelijk uit wat de wenselijke stappen zijn. Met veel inspirerende voorbeelden en nieuwe tactieken om de consument te prikkelen, door de juiste inzet van retailtechnologie, instore communicatie, licht, kleur, geluid en geur.Theorie en praktijk vullen elkaar aan, experts geven hun visie in praktijkcases, beelden laten 'zien' hoe de winkel van de toekomst eruit moet zien. De lezer vindt handige tips die hij snel kan doorvoeren, maar ook meer complexe strategieën die enige voorbereiding vragen. Aan het woord komen Philips Retail Lighting, Philips Retail Solutions, Materia, Wincor Nixdorf, Breque consultancy, Trendslator, Sizzer, Annindriya, Stivo, Branddoctors, MOOD en GfK. Het boek is aanstekelijk en inspirerend geschreven, en prikkelt de lezer om snel aan de slag te gaan.
1e druk: 2012.
Met literatuuropgave.
Keywords: 72521 -- Openbare gebouwen ; winkels, warenhuizen, winkelcentra; 74921 -- Meubelkunst en design ; retail design ; winkelinrichtingen; 766:31677 -- Gebruiksgrafiek ; sociale communicatie ; sociologie van de communicatie; 766:72521 -- Gebruiksgrafiek ; reclame voor winkels, merken; Detailhandel; Verkooptechnieken; verkoopkunde; verkooptechnieken