Patiënt en internet. - Nederland. Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (Zoetermeer : Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, 2000)
Deze uitgave is een advies dat door de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg werd bezorgd aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit advies bekijkt het onderwerp heel ruim: wie bijvoorbeeld alleen maar denkt aan de patiëntendossiers die de dokters vrij kunnen inkijken schiet schromelijk te kort, de relatie tussen patiënt(e) en internet gaat veel verder. Er zijn bijvoorbeeld de gevaren van internet: ronduit gevaarlijk "medisch advies" bijvoorbeeld. Hoe bescherm je de patiënt(e) tegen medisch fake nieuws en vermijd je dat hij/zij zichzelf schade toebrengt door het toepassen van gevaarlijke "medische tips"? Dat de patiënt(e) op zoek gaat naar medische informatie op het internet kan je niet tegen houden, maar hoe maak je dat je zelf zichtbaar bent op het internet, dat de patiënt(e) bij jou terecht komt en goed advies krijgt en makkelijk afspraken kan maken voor onderzoeken en dergelijke ??? Hoe kan je, met andere woorden, optimaal gebruik maken van het internet voor je gezondheidszorg?