Human cognitive neuropsychology - Ellis, Andrew W.; Young, Andrew W. (Hove, U.K. ; Hillsdale (USA) : L. Erlbaum Associates, Publishers, 1990)
De cognitieve neuropsychologie legt zich toe op de gevolgen die hersenletsels op mensen hebben wat betreft hun cognitieve skills zoals daar zijn perceptie, taal en geheugen. Deze wetenschappelijke tak bestaat al meer dan 100 jaar, maar op het moment dat dit werk werd uitgegeven won ze aan belang en Ellis en Young vonden het dan ook aangewezen een boek te schrijven over de tak van de psychologie. Een mooi opgebouwd boek waarin aan bod komen: objectherkenning, visuele en ruimtelijke inzichten, gelaatsuitdrukking, gesproken taal, gesproken woorden herkennen en begrijpen, spelling en schrijven, lezen, communicatie en geheugen. Een hele boterham, maar je krijgt dan ook meteen een fraaie opsomming van wat hersenletsels allemaal kunnen aanrichten.
Keywords: Neuropsychology