Psychiatrie is geen kunst : de gek, het beleid, de beweging en de discussie - Bakker, Bert, 1912-1969; Breur, Dunya, 1942-2009 (Amersfoort : De Horstink, 1982)
Deze uitgave is een initiatief van de gekkenbeweging of psychiatrische tegenbeweging, een kritische beweging van patiënten en cliënten t.o.v. de psychiatrische praktijk en de gevolgen daarvan. Een mooi voorbeeld van de anti psychiatrie die bij onze noorderburen veel succesrijker was dan bij ons. De onderwerpen die aangehaald worden in dit werk spreken boekdelen: "wat zijn uw rechten als u opgenomen bent in een psychiatrische inrichting?", "hoe houden we elkaar uit het gekkenhuis?", "registreren is in", "de toekomst van de psychiatrie", "de anti-psychiatrie is dood, leve de tegenbeweging", "te gek om vast te zitten", ...