The cognitive neuropsychology of schizophrenia - Frith, Christopher D., 1942- (Hove : Lawrence Erlbaum Associates, 1992)
Bij schizofrenie ervaren de patiënten gebeurtenissen die niet echt plaats vinden: ze horen stemmen die praten over hen, ze zijn er van overtuigd dat buitenaardse volkeren hun doen en laten controleren, ... In dit boek bekijkt men de schizofrenie vanuit de cognitieve psychologie.
Keywords: Cognition Disorders; Schizophrenia -- Etiology; Schizophrenia -- Physiopathology; Schizophrenia; Schizophrenia