Trauma : diagnostiek en behandeling - Aarts, Petra G. H., 1954-; Visser, Wim D., 1953- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 1999)
In de loop van de jaren '80 en '90 is de aandacht voor de gevolgen van allerlei vormen van geweld sterk gegroeid en in de samenleving daarmee ook het besef over de omvang van deze problematiek. Dit boek richt zich vooral op de diagnostiek en de behandeling van trauma's en de groep van slachtoffers is heel divers: oorlogsgetroffenen, mensen die binnen het gezin lijden onder mishandeling, verwaarlozing of (seksueel) misbruik, vluchtelingen, asielzoekers, ouderen, jongeren, ...