In de kooi ben ik niet bang : gedichten en tekeningen van kinderen - Gomes, Paula, 1922-2013 (Amsterdam : Querido, 1980)
Gedichten voor kinderen ... worden geschreven door volwassenen. Gedichten voor volwassenen ... worden meestal geschreven door volwassenen. Voor kinderen is de eigen, individuele wereld zo vanzelfsprekend dat ze niet in staat zijn hun gedachten in herkenbare of begrijpbare woorden uit te leggen aan andere kinderen. Dat maakt dat hun gedichten heel verrassend zijn, ook voor volwassenen: ze nemen geen blad voor de mond en schrijven over wat hen werkelijk bezig houdt, hun gedichten geven een unieke kijk op hun leefwereld. De bundel wordt ook versierd met tekeningen die de kinderen maken bij hun gedichten, om alles visueel nóg verrassender te maken voor de volwassen lezer(es).