The red book = Liber novus - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; Hoerni, Ulrich; Kyburz, Mark; Peck, John; Shamdasani, Sonu, 1962- (New York ; London : W.W. Norton & Co., 2009)
Dit boek bevat de kern van het latere werk van C.G. Jung. Hier ontwikkelde hij zijn belangrijkste theorieën over de archetypen, het collectief onbewuste en het individualisatieproces dat de psychotherapie zou transformeren van een behandeling van zieken tot een middel voor de hogere ontwikkeling van de persoonlijkheid. The red book is een uniek werk, dat zich niet laat categoriseren. Als een onderzoek naar wat het betekent om mens te zijn, overstijgt het de geschiedenis van de psychoanalyse en onderstreept het Jung's plaats tussen revolutionaire denkers als Marx, Orwell en, natuurlijk, Freud.
Keywords: Jung, Carl Gustav, -- 1875-1961.; Dreams -- Personal Narratives; Jungian psychology; Psychoanalysis -- Manuscripts; Psychoanalysis -- Switzerland -- Personal Narratives; Psychoanalysts -- Switzerland -- Biography; Unconscious (Psychology) -- Personal Narratives