Beeld van geen droom. - Tajudin, Yudi; Jaarsma, Mella (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2010)
Yudi Tajudin en Mella Jaarsma waren in 2010 te gast als artists in residence in Den Dolder. Beide kunstenaars leven in Indonesië en daar heeft het woord "schaduw" een heel speciale betekenis, wordt schaduw bijvoorbeeld gezien als een afspiegeling van een realiteit die we niet waarnemen. Tajudin en Jaarsma gingen in gesprek met de bewoners van Den Dolder en vroegen hen wat schaduw precies betekent voor hen: "Schaduw is als je begeleider, iemand die met je meegaat wanneer je eindelijk alleen naar buiten mag", "Schaduw tors je met je mee, schaduw is een ballast", "Schaduw is je tweede/meervoudige zelf", "Je schaduw dat ben jij die kan worden weggezet", ... Met al deze uitspraken, al deze woorden en ideeën en visies gingen de kunstenaars aan de slag en maakten een performance, een mengeling van dans en toneel en andere dingen en Ladka componeerde een soundtrack bij deze performance. Is natuurlijk moeilijk weer te geven op papier: deze uitgave is beperkt gebleven tot een folder waarin een woordje uitleg en enkele sfeerbeelden die een idee moeten geven van dit project.