Aeolos. - Claassen, Johan, 1943 (Eindhoven : Galerie Willy Schoots, 2009)
Deze tentoonsteling geeft een mooi overzicht van het werk van Johan Claassen vanaf het prille begin tot nu. Sartre en Foucault meenden dat de mens geen authentieke kern bezit: het karakter van de mens is opgebouwd als een ui, als je de rokken een voor een verwijdert, op zoek naar de kern, dan zul je zien dat er geen kern is. Johan Claassen probeert in deze tentoonstelling te achterhalen wat dan mogelijk de schillen zijn die hem zijn werk hebben doen maken. Het boek, door hemzelf samengesteld en ongewoon vormgegeven bevat behalve veel afbeeldingen, veel privéfotomateriaal en geeft een openhartige en mogelijk ook verhelderende inkijk op Claassen's doen en laten. Bevat ook correspondentie met het Museum Dr. Guislain en foto's van het werk van de kunstenaar op groot formaat.
Keywords: Claassen, Johan, -- 1943-.