Astrology and the abnormal mind : the principles and practice of astropsychiatry - Tucker, W. J. (William Joseph), 1896-1981 (Sidcup : Pythagorean Publications, 1960)
In dit boek o.a. hele astrologische schema's, enkele medische zaken die nader uitgelegd worden, tabellen, een index van trefwoorden, een tabel om aan de hand van de planeten en sterren een diagnose te stellen bij de patiënten, gaande van angst tot schizofrenie, de symbolen van de dierenriem en de planeten, ... Ook de inhoudstafel spreekt boekdelen: hysterie, het abnormale brein, manisch-depressiviteit, schizofrenie, paranoia, opstandigheid, emoties, karaktervorming, psychoneurose, melancholie, ... Allemaal uitgelegd aan de hand van sterren en planeten en sterrenbeelden, schema's en combinaties van verschillende astrologische factoren. Voor de liefhebbers. Een heel interessante kennismaking met de astropsychiatrie.
Dedicated to a prominent scorpio personality who has made her mark in astrology: Katina Theodossiou