Piel de Gallina : oilo ipurdia = piel de gallina = goose flesh. - de la Torre, Blanca; Castillo, Omar-Pascual; Sierra, Yolanda Peralta; Garbayo, Maite; Guzmán, Sayuri ([Vitoria, Spain] : Artium, 2012)
Uitgave van Artium, een museum ter ondersteuning van de Baskische kunst, Tea, een Spaans museum, en Caam, Centro Atlantico de Arte Moderno. Kunstenares Régina José Galindo confronteert ons met onze moderne maatschappij en de vragen die we ons kunnen stellen bij bepaalde trends en procedures. Ze maakt hierbij veel gebruik van haar eigen lichaam en gaat soms wel eens hard om met zichzelf: bloed vloeit regelmatig. De catalogus is verpakt in een omslag waarin ook geleverd worden een set kaarten met gedichten van de kunstenares en ... een vleeshaak. Geeft je meteen een idee van het werk en de visies van Galindo. Doet bij momenten een beetje denken aan de performances van Marina Abramovic.
Text in Spanish, Basque, and English.
Keywords: Galindo, Regina José, -- 1974- -- Exhibitions