José Vermeersch : schilderijen, beelden, tekeningen - Sauwen, Rik, 1945- (Gent : OKV, 2001)
Een hele mooie, lijvige, goed geïllustreerde biografie van José Vermeersch, de kunstenaar die we vooral kennen van zijn keramiekwerk, zijn figuren, mensen en dieren, in keramiek. Rik Sauwen laat ons uitgebreid kennis maken met de verschillende perioden in de carrière van Vermeersch.