L'oiseau bleu : op zoek naar geluk - Capiteyn, André, 1948- (Gent : Snoeck, 2011)
In 1908 schreef de Belgische symbolist Maurice Maeterlinck het theaterstuk "De blauwe vogel" waarin twee kinderen op zoek gaan naar de blauwe vogel die symbool staat voor het geluk. Het leverde Maeterlinck de Nobelprijs voor literatuur op. Het stuk kende een groot succes ... om dan opeens te verdwijnen. Dit boek laat ons ongekende beelden zien van het succes dat het stuk kende: opvoeringen in Moskou, Londen, New-York, Parijs en Brussel, verfilmingen, een echte Blue Bird-gekte in Amerika en Engeland, ...
Tentoonstelling in het kader van het Gentse Maeterlinckjaar