Internationaler Preis für jungen Bildjournalismus 2003 - Schelhorn, Tina; Brinkemper, Peter V. (Heidelberg : Edition Braus im Wachter Verlag, 2003)
De titel van dit werk spreekt voor zich. Zowel kleurenfotografie als zwart/wit fotografie komen aan bod. De fotografen en hun werk worden uitgebreid voorgesteld in het Duits en het Engels. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend maar enkele thema's zijn toch heel beklijvend en maken dat je even stil wordt, even alles moet laten bezinken: de Duitse fotografe Susanna Miericke legde de laatste zes maanden van haar grootmoeder vast op film en de reeks "Early to life" van de Deense fotograaf Ulrik Jantzen drukt ons met onze neus op de harde realiteit van te vroeg geboren kinderen: de kleine doodskist van een doodgeboren baby wordt door de keldergangen naar het mortuarium gereden, verpleegsters nemen afdrukken van handen en voeten om de ouders zo een herinnering mee te geven, een kind dat niet levensvatbaar is wordt uit de couveuse genomen om op de borst van de mama zijn/haar laatste adem uit te blazen. Een fotoreeks die als een mokerslag aankomt.