Angst en functionele klachten : een medisch-psychiatrische beschouwing - Deberdt, Roger, 1929-2020; Vandercam, Serge (Brussel : Roche, 1980)
Een heel uitgebreid boek. Dokter Deberdt, hoofdgeneesheer van het Psychiatrisch Centrum van Ieper, ontleedt het fenomeen angst wel heel grondig: bepaling van de angst, klinische beschrijving, psychofysiologie van angsttoestanden, epidemiologie van angst en functionele klachten, pathogenese van de angst en tenslotte behandeling. Uitgegeven door farmaceutisch bedrijf Roche en het werk sluit dan ook af met de geschikte medicijnen van de firma: we krijgen een uitgebreid woordje uitleg bij de medicijnen Valium en Lexotan.