Dolgedraaid : danser brut - Boulanger, Christophe, 1964-; De Boodt, Kurt, 1969-; Dujardin, Paul; Faupin, Savine, 1964-; Gordon, Rae Beth; Holvoet-Hanssen, Peter, 1960-; Marius, Bart (Brussel : Mercatorfonds, 2020)
Catalogus van de tentoonstelling die een samenwerking was van het Museum Dr. Guislain en de Brusselse Bozar. Binnen en buiten de lijntjes dansen, spontaan of beheerst dansen, ... Een heel atypische kijk op dans, lichaam en beweging: van draaimolen tot dansepidemie, van trance tot hysterie, van gesticht tot podium. Via outsiderkunst, moderne en hedendaagse kunst, medische archiefdocumenten en filmfragmenten ging deze tentoonstelling op zoek naar verschillende expressievormen van het lichaam, het gezicht en de handen als een vertaling van hoe men in de wereld staat. Met o.a. werk van Ulrich Bleiker, Michaël Borremans, Louise Bourgeois, Valeska Gert, Franz Hartl, Vaslav Nijinski, Mary Wigman en Adolf Wölfli.
Catalogus naar aanleiding van de tentoonstelling te Brussel (BOZAR) en te Gent (Museum Dr. Guislain)