Over de domheid - van Boxsel, Matthijs, 1957- (Leiden : Burgersdijk & Niermans, 2001)
Matthijs van Boxsel begeeft zich weer eens op zijn lievelingsterrein: de domheid. De auteur krijgt er blijkbaar niet genoeg van. Een heel klein boekje, ook in beperkte oplage uitgegeven als nieuwjaarscadeau. Altijd lachen geblazen wanneer je leest welke gekke theorieën ooit de ronde hebben gedaan en welke dwaze dingen ooit uitgevonden zijn. Let wel: het werk van de auteur bevat altijd genoeg academische info om zijn werken met de nodige serieux verder te lezen.