Nova Cantabrigiensis - Devlin, John, 1954-; Robinson, Lizzie Alice (London : Island Editions, 2011)
In 1979 begon John Devlin zijn studies theologie aan de universiteit van Cambridge en hij werd al snel verliefd op de stad, haar unieke atmosfeer en haar prachtige architectuur. Na enkele weken kreeg hij een mentale inzinking en na enkele weken in het hospitaal zag hij al snel in dat hij zijn droom om priester te worden mocht vergeten. Teleurgesteld keerde hij na één jaar Cambridge terug naar zijn ouderlijk huis in Nova Scotia. Na vier jaar trok hij naar Walton, aan de oevers van het Minas Basin, en begon hij een eigen stad uit te tekenen, geïnspireerd op Cambridge en gelegen op een eiland in het Minas Basin. Nova Cantabrigiensis is de droomstad van John Devlin, een stad die de atmosfeer en architectuur uitademt van Cambridge, een stad waar John Devlin zich goed zou voelen, het gevoel zou hebben dat hij terug in de straten van Cambridge aan het wandelen is.
Keywords: Outsider art -- Canada